Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل دادگستری استان البرز گفت: امروز در ساوجبلاغ از تغییر کاربری ۳۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی این حوزه قضایی جلوگیری شد.

به گزارش خبرگزاری برنا از استان البرز، حسین فاضلی هریکندی درجمع خبرنگاران با تشریح ابعاد مقابله با تغییر کاربری بزرگ امروز در شهرستان ساوجبلاغ که وسعت 380 هکتاری را شامل می شود، گفت: یکی از راهبردهای 15 گانه رئیس قوه قضائیه که در ابتدای سال جاری ابلاغ شد بحث تداوم مقابله با ساخت و سازها و تغییر کاربری های غیرمجاز اراضی است که بر ضرورت تمرکز بر اقدامات پیشگیرانه قبل از تغییر کاربری‌ها تاکید دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تشکیل «قرارگاه صیانت از بیت‌المال و مقابله با تغییر کاربری» در استان البرز از اوایل سال 1399 تشکیل شد، افزود: در ادامه اقدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای دادگستری کل استان البرز، امروز از تغییرکاربری 380 هکتار از اراضی زراعی و باغ های شهرستان ساوجبلاغ که در معرض تغییر کاربری قرار داشتند جلوگیری و آزادسازی صورت گرفت.

رئیس کل دادگستری استان البرز با تشریح ویژگی های عملیات امروز تصریح کرد: نخستین ویژگی این است که این آزادسازی از طریق جلوگیری از تغییر کاربری انجام شد که در راستای تاکیدات رئیس قوه قضائیه است که بارها بر مقابله با تغییر کاربری در همان ابتدا و قبل از ساخت و ساز و تکمیل بنا تاکید کرده است.

وی ادامه داد: با استفاده از سامانه پایش اراضی کشاورزی استان «کشت یار»، حدود 70 درصد از 380 هکتار آزادسازی امروز در همان مرحله اولیه تغییر کاربری یعنی در مرحله تفکیک، قطعه بندی و حداکثر دیوارکشی شناسایی و تخریب گردیده است و تنها 30 درصد در مرحله فونداسیون یا مراحل ابتدایی احداث و یا تکمیل بنا بوده و قلع و قمع و آزادسازی انجام شده است.

 رئیس شورای حفظ حقوق بیت المال در امور اراضی و منابع طبیعی استان افزود: از طریق سامانه اختصاصی «کشت یار» که با استفاده از ظرفیت های بومی استان از ابتدای سال 1400 ایجاد شد، تغییر کاربری‌ها در همان مرحله اولیه از طریق این سامانه به صورت برخط رصد شده و ماموران جهاد کشاورزی با استفاده از مختصات دقیق جغرافیایی، می توانند اقدام به شناسایی محل و جلوگیری از تغییر کاربری نموده و در موارد لزوم و حسب تقاضا نیز با دستور قضایی و اعمال تبصره 2 ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها از تغییرکاربری جلوگیری کنند.

وی دیگر ویژگی اقدام مهم امروز را برشمرد و بیان کرد: برای برخی از اشخاص و مالکین اراضی که با تفکیک و دیوارکشی اراضی کشاورزی اقدام به تغییرکاربری غیرمجاز نموده و به دیگران انتقال داده‌اند، پرونده تشکیل و مورد تعقیب کیفری واقع شدند.

فاضلی هریکندی در پایان با اعلام اینکه با اقدامات مقابله ای امروز، از ابتدای سال جاری تاکنون از تغییر کاربری حدود پنج هزار هکتار از اراضی زراعی و باغ های استان پیشگیری شده است متذکر شد:  غالب این تغییر کاربری‌های غیرمجاز در مرحله اولیه قرار داشتند و با اقدام به موقع در مرحله تفکیک، قطعه بندی و یا دیوارکشی‌های غیرمجاز از تغییر کاربری ها جلوگیری شده است.

انتهای پیام

 

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اراضی کشاورزی ساوجبلاغ البرز تغییرکاربری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۴۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی ابراهیم فرقانی اظهار کرد: با دستور دادستانی شهرستان تبریز در اجرای احکام موضوع تبصره ۲ ماده ۱۰ در اراضی کشاورزی سردرود و آرپادره‌سی شهرستان تبریز ۳۳ مورد تغییر کاربری اراضی تخریب، قلع وقمع و زمینها به وضع سابق برگشت.

وی با بیان اینکه به منظور حمایت از بخش کشاورزی و تولیدات داخلی، از ساخت و ساز‌های غیرمجاز در شهرستان تبریز جلوگیری می‌شود تاکید کرد: اراضی کشاورزی به عنوان ثروت و امانت جامعه برای نسل‌های آتی است و کسانی که از این ثروت و هدیه الهی استفاده می‌کنند، همواره موظف‌ هستند از آن به طور صحیح بهره‌برداری و در حفظ و حراست از آن تلاش کنند.

فرقانی با اشاره به این که تجاوز به اراضی ملی و کشاورزی تجاوز به حقوق همه مردم به ویژه نسل آینده این کشور است خاطرنشان کرد: هرگونه تصرف و ساخت و ساز‌های غیرمجاز در زمین‌های کشاورزی موجب اخلال در خودکفایی کشور در بخش کشاورزی و رواج بیکاری در جامعه خواهد شد.

وی با بیان اینکه اراضی کشاورزی بستر تولید غذای شهروندان است ادامه داد: برای حفظ اراضی کشاورزی و تامین امنیت غذایی مردم این روند در طول سال با جدیت ادامه دارد و گامی برای حفظ قدرت تولید و نیز مبارزه با سودجویان و زمین خواران است.

فرقانی اضافه کرد: صدور مجوز یا پروانه ساخت وساز در اراضی کشاورزی و نیز واگذاری خدمات زیربنایی توسط دیگر نهاد‌ها بدون استعلام و دریافت مجوز از جهادکشاورزی ممنوع است و افراد و دستگاه‌های متخلف طبق قانون به محاکم قضائی معرفی خواهند شد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان تبریز گفت: گشتهای مدیریت جهادکشاورزی شهرستان تبریز با بررسی مستمر و حضور فعال در عرصه‌های کشاورزی و نیز گزارش‌های دریافتی از سامانه ۱۳۱، مزارع و باغ‌ها را رصد می‌کنند و با هرگونه اقدام غیرمجاز برابر قانون برخورد خواهند کرد.

 

دیگر خبرها

  • راه اندازی ۳۵ مرکز خرید گندم و کلزا در لرستان
  • دو بنای غیر مجاز در بهشهر قلع و قمع شد
  • رفع تداخل ۲۱۹۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد
  • ممنوعیت تغییرکاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در چهارمحال و بختیاری
  • صدوراخطار توقف عملیات برای ۱۰ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در تنگستان
  • ۲۷ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در مزارع آمل تخریب شد
  • آزاد سازی ۳۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در اسلامشهر
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد